¬Cei aproximativ 250 de pasageri ai unui tren de mare viteza (TGV) spaniol au fost evacuati duminica dimineata la Lunel (Herault), dupa ce locomotiva garniturii a luat foc, iar traficul feroviar a fost reluat partial duminica dupa-amiaza, a anuntat SNCF, relateaza Le Parisien, citat de Mediafax.

Circulatia feroviara a fost reluata catre ora locala 13.00 (14.00, ora Romaniei) pe o singura linie, iar cea de a doua urma sa fie degajata dupaamiaza, a precizat Societatea Nationala franceza a Cailor ferate (SNCF).

Locomotiva TGV-ului, care asigura o legatura de la Marsilia la Madrid, a luat foc catre ora locala 9.30 (10.30) ora Romaniei, la aproximativ 200 de metri distanta de Gara Lunel, in apropiere de Montpellier.

Potrivit publicatiei locale Herault H24, cei 40 de pompieri mobilizati la interventie au reusit sa stapaneasca incendiul catre ora ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei) si sa impiedice flacarile sa se propage la vagoane.

Inainte sa fie evacuati, unii dintre cei 250 de pasageri, panicati, au incercat sa sparga geamurile si s-au ranit la maini, potrivit publicatiei locale. Sapte pasageri care prezentau taieturi au primit ingrijiri la fata locului, iar alti doi au fost evacuati catre un spital pentru a li se sutura ranile, potrivit Midi Libre.

Traficul feroviar a fost interupt intre Nimes si Montpellier.

Pasagerii TGV-ului urmau sa fie preluati de alt tren, dupa restabilirea traficului feroviar.