Un alt vanator de trofee american este suspectat ca a vanat fara permis un leu in Zimbabwe, in luna aprilie, informatia fiind facuta publica duminica. Organizatorul vanatorii a fost interogat duminica de politie, a anuntat guvernul si autoritatea parcurilor nationale, potrivit AFP.

Arestarea lui Headman Sibanda, proprietarul agentiei Nyala Safaris, a fost anuntata sambata. "S-a stabilit ulterior ca clientul sau

este de asemenea un american venit in Zimbabwe in aprilie"potrivit unui comunicat transmis de guvern. Un purtator de cuvant al autoritatilor au confirmat pentru AFP ca este vorba, de asemenea, despre vanatoarea unui leu.

"Dosarul lui Headman Sibanda este legat de un leu care a fost omorat de catre un alt american", a precizat pentru AFP Caroline Washaya-Moyo, purtator de cuvant al Autoritatii Parcurilor Nationale.

"Dl. Sibanda ajuta politia in cadrul investigatiei", a precizat guvernul din Zimbabwe, anuntand si numele vanatorului american suspectat de braconaj, Jan Cismar Sieski, originar din statul american Pennsylvania.

Guvernul din Zimbabwe a ordonat o "ancheta ampla in domeniul" vanatorii, dupa scandalul produs de moartea btranului leul cu coama neagra Cecil, ademenit de braconieri din rezervatia Hwange, unde s-a nascut, si ucis cu arcul de un vanator amator american.

Au fost anuntate restrictii imediate asupra vanatorii de animale mari (lei, elefanti, leoparzi), interzisa acum in apropierea de rezervatiei naturale Hwange, cu exceptia cazului in care se face o derogare scrisa de catre administratia parcurilor nationale.