Seful loteriei nationale din Serbia si-a dat demisia joi dupa ce grafica televiziunii din extragerea de saptamana aceasta a parut sa prezica urmatoarea bila extrasa, declansand un val de suspiciuni si revolta intre sirbii saraci pentru care a juca la Lotto este un ritual de decenii, scrie Reuters.

Grafica TV prezice urmatorul numar extras la loteria din SerbiaFoto: Captura YouTube

Extragerea a dominat prima pagina a ziarelor dintr-o tara dominata de coruptie, care nu parea insa sa se fi extins si in cadrul loteriei.

Procurorii au declansat o investigatie iar prezentatoarea extragerii televizate de marti si patru colegi ai ei au fost supusi testului poligraf.

Premierul Aleksandar Vucic a declarat intr-o conferinta de miercuri ca “daca a existat vreo activitate infractionala, aceste persoane vor raspunde in fata legii. Drumul spre inchisoare este foarte scurt”.

Multi sirbi, inclusiv pensionari si someri, pentru care loteria este singura speranta la prosperitate, au privit uluiti cum a patra bila din cele extrase de masina automata a fost 27, dar a aparut in grafica TV ca 21.

Urmatoarea bila extrasa a fost 21.

Compania de stat ce organizeaza loteria a spus ca extragerea este valabila si a dat vina pe o “eroare tehnica” a persoanei care realiza grafica TV.