Malaezia a anuntat miercuri ca a trimis "o echipa" in Reunion pentru a verifica daca un misterios fragment de avion gasit in largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines, un Boeing 777 disparut la 8 martie 2014, relateaza AFP si Reuters.

"Am trimis o echipa pentru a ancheta", a declarat presei ministrul malaezian al transporturilor Dato Sri Liow Tiong Lai, pe marginea unei dezbateri a Consiliului de Securitate al ONU la New York. "Este necesar sa se verifice resturile inainte de a confirma daca acestea apartin MH370".

Descoperirea unui misterios fragment de avion, miercuri pe malul de est in Insula Reunion din Oceanul Indian, ridica intrebari cu privire la o posibila legatura cu zborul MH370.

Resturile, de doi metri lungime, arata ca o bucata de aripa. Ele au fost gasite la Saint-Andre in Reunion de angajatii unei asociatii ce se ocupa de curatarea malului.

Disparitia anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviatiei civile, noteaza France Presse, citat de Agerpres.

Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a disparut la o ora dupa decolare pe 8 martie 2014. Nicio urma a aparatului nu a fost gasita, in ciuda unor cercetari intense conduse de Australia in sudul Oceanului Indian.

Ministrul malaezian se afla la New York pentru o reuniune a Consiliului de Securitate consacrata prabusirii unui alt avion Malaysia Airlines, zborul MH17 doborat in urma cu un an in estul Ucrainei.

Un oficial american a declarat, pe de alta parte miercuri, ca anchetatorii pentru securitate aeriana au un "grad ridicat de incredere" ca resturile avionului gasite in Oceanul Indian sunt de la un Boeing 777, acelasi model ca avionul Malaysia Airlines disparut anul trecut, adauga agentia Reuters, citand Associated Press.

Oficialul a afirmat ca anchetatorii, inclusiv unul din securitatea aeriana Boeing, au identificat o piesa ca fiind un "flap" de la o aripa a unui aparat 777, potrivit AP.