Premierul grec Alexis Tsipras s-a aratat miercuri increzator in posibilitatea de a obtine incepand cu luna noiembrie o reducere a datoriei publice a tarii, pe care creditorii internationali, UE si FMI, "s-au angajat" sa o studieze, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este foarte important sa avem un angajament (din partea creditorilor internationali - n.red.) pentru o reducere a datoriei, care sa aiba loc in noiembrie, dupa primul audit din cadrul programului" de ajutor financiar pe care Grecia il negociaza la ora actuala cu creditorii, a declarat premierul grec pentru postul de radio Sto Kokkino, apropiat de partidul de stanga radicala Syriza, condus de Tsipras.

Totodata Tsipras a mai anuntat ca ar putea fi nevoit sa convoace alegeri anticipate pentru a intari majoritatea parlamentara, afectata de solicitarile de reforma ale creditorilor internationali, potrivit Reuters.

Aproape 40 dintre cei 149 de parlamentari Syriza au refuzat sa sustina pachetuld e reforme convenite de Tsipras cu creditorii internationali la summitul din 13 iulie, obligandu-l sa se bazeze pe opozitie pentru a trece de Parlament legislatia necesara pentru a obtine al treilea pachet de bailout.

"As fi ultima persoana care sa vrea alegeri, daca as avea asigurata o majoritate parlamentara care sa ma tina pana la sfarsitul mandatului de 4 ani. insa daca nu am o majoritate parlamentara, voi fi nevoit sa merg in alegeri", a declarat Tsipras.