Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul oficial de numire a lui Valeriu Strelet in functia de premier al Republicii Moldova, informeaza Unimedia. Nominalizarea luni Strelet a aparut surprinzator luni seara, dupa ce mai multe zile parea ca prim-ministru va fi actualul ministru al educatiei, Maia Sandu.

"Consider ca el va indeplini datoria importanta in stat, mai ales in conditiile dificile in care ne aflam cu totii. Sper ca isi va forma o echipa buna", a declarat Timofti.

De asemenea, seful statului a precizat ca actualmente sunt mai multe probleme stringente care trebuie sa fie solutionate.

" Eu cred ca politicienii nostri au inteles multe lucruri si anume ca trebuie sa fim uniti ca sa iesim cu bine din aceste probleme cu care ne confruntam", a conchis Timofti.

Valeriu Strelet are la dispozitie 15 zile ca sa alcatuiasca un guvern si sa ceara aprobarea Parlamentului.

Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova l-a propus luni dupa-amiaza pe Valeriu Strelet pentru functia de prim-ministru, renuntand la candidatura Maiei Sandudin cauza disensiunilor cu Partidul Democrat (PDM) si Partidul Liberal (PLM), transmite Mediafax.

Maia Sandu, propusa acum cateva zile de Partidul Liberal-Democrat pentru functia de premier al Republicii Moldova, inaintase o serie de masuri pentru combaterea crizei economico-financiare si ceruse un "partener de incredere" la conducerea Bancii centrale.