Artileria turca a bombardat duminica pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in nordul Irakului, aceste tiruri intervenind a doua zi dupa o serie de lovituri aeriene care au pus in pericol procesul de pace dintre Ankara si rebelii kurzi, a relatat mass-media turca, citata de Agerpres.

Tirurile de duminica au fost lansate din extremul sud-estic al Turciei si au vizat timp de mai multe ore obiective situate in spatele frontierei irakiene, a indicat agentia de presa Dogan, preluata de AFP.

Armata aerului turca a efectuat in noaptea de vineri spre sambata o serie de lovituri aeriene impotriva bazelor PKK din nordul Irakului.

PKK a calificat aceste bombardamente drept 'agresiune' si a avertizat ca ''nu mai exista conditiile'' pentru incetarea focului decretata in 2013 in conflictul cu Ankara.

In urma acestor bombardamente, doi militari turci au fost ucisi si alti patru au fost raniti intr-un atentat cu masina capcana comis sambata seara in provincia kurda Diyarbakir, din sud-estul Turciei.

Ofensiva guvernului islamo-conservator de la Ankara survine dupa o serie de atacuri impotriva politiei turce, atacuri atribuite militantilor apropiati PKK.