Militanți ai Statului Islamic au detonat camioane incarcate cu explozibili în două sate din apropierea orașului sirian Tel Abyad, controlat de kurzi, apropiat de granița cu Turcia, informeaza Reuters, care citeaza organizatia Observatorul pentru Drepturile Omului.

Aceasta a anuntat ca atacurile au vizat puncte de control ale forțelor kurde YPG în două sate locuite în principal de arabi.

Tel Abyad, un punct strategic din apropiere de granița cu Turcia, a fost cucerit luna trecută de către forțele kurde de la jihadiștii, ajutate de lovituri aeriene conduse de SUA.

Politistii antitero turci au facut in noaptea de joi spre vineri o razie in peste 100 de locatii din Istanbul, suspectate ca avand legatura cu Statul Islamic si cu grupurile militante kurde.

Turcia a confirmat vineri ca si-a deschis baza aeriana de la Incirlik (sud) pentru avioanele americane care bombardeaza pozitii ale gruparii jihadiste Statul Islamicin Siria si Irak, fara a oferi totusi detalii in legatura cu conditiile utilizarii bazei.