Avioane ale armatei turce au bombardat vineri seara pozitii militare detinute de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in Irakul vecin, a anuntat un purtator de cuvant al PKK, potrivit AFP, relateaza Agerpres.

"In jurul orei 23.00 (20.00 GMT), vineri seara, avioane militare turce au inceput sa bombardeze pozitiile noastre din apropiere de granita, insotite de importante tiruri de artilerie", a declarat acest purtator de cuvant, Bakhtiar Dogan.

Loviturile au vizat pozitii ale PKK in muntii din nordul provinciei Dohuk, situata in regiunea autonoma Kurdistan din Irak, a adaugat sursa amintita.

Interzis in Turcia, PKK dispune de mai multe tabere de antrenament in provincia Dohuk, aflata, de asemenea, la granita cu regiunile kurde din Siria.

Purtatorul de cuvant al PKK a mai afirmat ca avioanele turce au survolat fara sa bombardeze muntii Qandil, o zona la nord de capitala Kurdistanului irakian, Erbil, utilizata ca refugiu de conducerea politica a partidului.

Bombardamentele Turciei in Irak contra PKK au avut loc in aceeasi zi cu primele operatiuni ale armatei turce impotriva gruparii Statul Islamic in Siria.

La patru zile dupa sangerosul atentat sinucigas atribuit SI care a vizat orasul de granita Suruc (sud), avioane de lupta F-16 ale armatei aerului a Turciei au bombardat la primele ore ale diminetii si in cursul serii tinte ale organizatiei jihadiste aflate pe teritoriul sirian.

Aceste prime raiduri aeriene ordonate de Ankara marcheaza o schimbare in politica siriana a guvernului islamist-conservator turc, multa vreme acuzat ca ignora sau chiar incurajeaza organizatiile radicale care lupta impotriva regimului de la Damasc.