Ungaria anticipeaza ca va termina gardul de patru metri inaltime pe care il construieste la granita cu Serbia pana in noiembrie, a declarat liderul parlamentar al partidului de guvernare Fidesz, potrivit Reuters.

Ungaria este parte a zonei Schengen, ceea ce o face atractiva pentru imigrantii ce vin prin Balcani.

S-au iregistrat peste 80.000 de migranti pana acum in acest an, comparativ cu 43.000 in aceeasi perioada a anului 2014.

Cea mai mare parte sunt din tari sarace sau dominate de conflicte, precum Siria, Afganistan si Irak.

Numarul celor care incearca sa ajunga in vestul Europei prin Ungaria ar putea ajunge la 2-300.000, a declarat Antal Rogan, liderul grupului parlamentar al Fidesz pentru ziarul Magyar Hirlap.

De aceea, este justificat sa terminam gardul de pe granita -sirbo-ungara cat mai curand posibil, pana in noiembrie”, a spus Rogan potrivit sursei citate.

Organizatia pentru drepturile omului Amnesty International a cerut Ungariei pe 7 iulie sa aplice proceduri "corecte si eficiente" imigrantilor ilegali care ajung la granitele sale.Aproape toti imigrantii care ajung in Ungaria din Grecia via Macedonia si Serbia au afirmat ca sunt supusi abuzurilor sau altor practici ilegale, a afirmat Amnesty International intr-un raport prezentat marti la Budapesta.

Parlamentul de la Budapesta a votat pe 6 iulie legislatia care permite inasprirea regulilor privind regulile de azil, oferind baza legislativa pentru ridicarea unui gard la frontiera cu Serbia din sudul tarii, menit sa micsoreze fluxul de migranti ilegali.

Uniunea Europeana va ajuta tarile din Balcani si Ungaria sa faca fata fluxului de imigranti ilegali, a declarat pe 9 iulie la Belgrad cancelarul german, Angela Merkel, care facea un turneu in regiune.