Tanarul american in varsta de 18 ani care a publicat pe internet o inregistrare video o drona cvadricopter de mici dimensiuni modificata pentru a-i atasa un pistol a fost arestat si apoi eliberat dupa ce a platit o cautiune de 20,000 de dolari, a informat politia joi, potrivit AFP , citata de Agerpres..

Austin Haughwout, student la inginerie mecanica domiciliat in Clinton, statul Connecticut (nord-est), este pus sub acuzare pentru agresarea si obstructionarea unui agent de politie, au precizat autoritatile.

Scurta sa arestare nu are legatura cu drona despre care anchetatorii venisera sa il interogheze, a subliniat politia din Clinton, insa tanarul a avut o altercatie cu fortele de ordine duminica.

El s-a opus agentilor, i-a lovit cu pumnii si cu picioarele.

El a fost arestat miercuri si adus joi in fata unui judecator, care l-a pus in libertate dupa ce a platit o cautiune de 20.000 de dolari.

Pe 10 iulie, Austin Haughout a postat o inregistrare video cu o durata de 14 secunde, intitulata "Pistolul zburator", in care se putea vedea un mic aparat cu mai multe rotoare, zburand in apropiere de sol si deschizand focul de patru ori intr-o zona impadurita.

Inregistrarea a fost vizionata de peste 2,8 milioane de ori, iar marti Administratia federala a aviatiei americane (FAA) a anuntat ca a deschis o ancheta.

"Nu inteleg de ce oamenii fac atata scandal. Este student la mecanica si construieste tot felul de chestii", a declarat tatal sau, Brett Haughwout, agentiei France Presse.