Turismul intern a inregistrat o scadere dramatica pe fondul crizei economice din Grecia, in conditiile in care multi cetateni greci nu-si mai permit sa mearga in vacanta, informeaza Mediafax.

Ca urmare a crizei economice din Grecia, numerosi cetateni greci nu-si mai permit sa plece in vacanta. De exemplu, numarul turistilor care calatoresc cu feribotul a scazut considerabil fata de anul trecut, relateaza Euronews in pagina electronica.

"Observand rutele noastre zilnice, in baza informatiilor despre pasageri si comparandu-le cu cele de anul trecut, vedem ca numarul pasagerilor din acest an a scazut cu 40%", declara Giannis Kalavros, capitan al vasului Evia Star care asigura transportul intre Atena si insula Evia.

Agentiile de turism confirma scaderea numarului de turisti.

"Consumatorii sunt speriati. Speriati si ingroziti. Trebuie sa aleaga daca merg in vacanta sau daca stau acasa si economisesc bani. Ei au decis sa ramana acasa. Mi-e teama ca va trebui sa concediez din personal, din moment ce nu avem profituri in plin sezon de vara", a subliniat Lissandros Tsilidis, din partea Asociatiei Elene a Agentiilor de Voiaj.

"In acest an, nu vom mai pleca in vacanta, dar am reusit sa punem ceva deoparte pentru copii, asa ca, cel putin ei, se vor simti bine", a declarat o femeie a carei situatie nu este deloc neobisnuita in aceasta perioada.

Reprezentantii industriei turismului sunt de parere ca cetatenii greci au fost traumatizati in ultimii ani din cauza problemelor financiare.

Potrivit corespondentului Euronews in Atena, Symela Touchtidou, "in ultimii cinci ani, crizele economice au redus sezonul de vara la lunile iulie si august. Acum ca luna iulie a trecut, operatorii de turism spera sa recupereze pierderile uriase cu ocazia Craciunului