Un barbat care avea asupra lui o arma incarcata a fost arestat miercuri la Los Angeles, in timp ce incerca sa treaca cu automobilul printr-un punct de securitate instalat in afara sediului unei companii unde vicepresedintele Joe Biden urma sa tina un discurs cateva ore mai tarziu, a anuntat politia din metropola californiana, anunta Agerpres. Biden nu se afla in apropiere in momentul arestarii, survenita la ora locala 9:15, in zona North Hollywood.

Politistii au fost informati chiar de barbat ca avea in masina o arma incarcata, a precizat Nicole Mainor, purtatoare de cuvant a Secret Service, care a refuzat sa ofere alte detalii.

Barbatul, identificat drept Larry Ira Estrin, de 62 de ani, rezident in Los Angeles, a fost plasat in arest pentru posesie de arma incarcata, a indicat politia.

Estrin a fost interogat de agenti ai Secret Service si ai politiei locale, si i s-a stabilit o cautiune de 35.000 de dolari.

Politia nu a oferit nicio explicatie cu privire la motivul gestului lui Estrin. Nu este clar deocamdata daca acesta este suspectat de intentia unui atac asupra vicepresedintelui. 'Este posibil sa fi fost doar o mare greseala din partea lui', a declarat sergentul Kyle Kirkman din cadrul LAPD.

Vicepresedintele Biden urma sa apara la sediul Bobrick Washroom Equipment Inc., impreuna cu primarul Eric Garcetti si alti oficiali locali, in cadrul unui eveniment politic legat de cresterea salariului minim. Evenimentul a avut loc conform programului, insa Joe Biden a sosit mai tarziu decat era prevazut, au precizat surse oficiale.