Aproximativ 5.000 de portughezi au protestat miercuri in fata Parlamentului din Lisabona pentru incetarea politicii de austeritate si schimbarea guvernului, cu doua luni inaintea alegerilor Parlamentare, anunta AFP.

"Este timpul sa spunem Basta guvernului. Acesta trebuie sa gaseasca o cale de a renegocia datoria si de a elibera resursele pentru dezvoltarea tarii", a declarat Carlor Armenio, secretar general al CGTP, apropiat al Partidului Comunist.

Organizatorul protestelor, CGTP, este principala confederatie sindicala din Portugalia.

Aflata in colaps financiar, Portugalia a primit in aprilie 2011 ajutor international in valoare de 78 de miliarde de euro. In schimb, guvernul de centru-dreapta a implementat un program dur de austeritate si reforme.

Demonstrantii au denuntat, de asemenea, "privatizarea serviciilor publice" si au cerut revenirea la 35 de ore lucrate pe saptamana, fata 40 de ore in prezent.

La alegerile programate in aceasta toamna, premierul de centru-dreapta Pedro Passos Coelho, in functie din 2011, va candida pentru un al doilea manat de patru ani impotriva rivalului sau de stanga, Antonio Costa, secretar general al Partidului Socialist.