Mii de manifestanti ce se opun conditiilor noului plan de ajutor convenit de Grecia cu creditorii ei manifestau pasnic miercuri seara la Atena unde parlamentarii sunt chemati sa voteze in timpul noptii un nou pachet de masuri contestate, noteaza AFP.

Circa 6.000 de persoane, potrivit politiei, s-au adunat in apropierea parlamentului. Aproximativ 5.000 de militanti ai sindicatului PAME, afiliat la partidul comunist, au format cea mai mare parte a manifestantilor, potrivit Agerpres.

Ei s-au alaturat in fata parlamentului unui grup de aproximativ 700 de protestatari care au raspuns la apelul centralei sindicale a functionarilor publici, ADEDY, opusa unui nou plan de ajutor considerat "barbar".

Un al treilea grup de 300 de manifestanti s-a indreptat de asemenea spre parlament in spatele unui banner cerand "Nu noului memorandum", numele sub care sunt cunoscute in Grecia planurile de ajutor financiar asociate cu o austeritate drastica. Doua planuri au fost deja acordate tarii in 2010 si 2012, aminteste France Presse.

Un al treilea ajutor este asteptat dupa incheierea cu dificultate a unui acord intre Grecia si creditorii ei UE si FMI la 13 iulie. Finalizarea acestuia este conditionata de adoptarea unui pachet de reforme miercuri noapte asupra justitiei civile si bancilor in special.

Un prim pachet de masuri votat saptamana trecuta a fost contestat in strada la Atena de circa 12.000 de persoane si au avut loc ciocniri la sfarsitul manifestatiei, la cativa metri de parlament, intre politie si mici grupuri de protestatari.

Incadrata de importante forte de politie, a doua manifestatie avea miercuri un caracter pasnic.