Armata rusa este preocupata de instalarea sistemelor NATO antiracheta in Romania, Polonia si in alte tari europene, urmand sa ia masuri pentru contracararea acestor amenintari, afirma colonelul Oleg Pusni, directorul Institutului de cercetare al Ministerului rus al Apararii. "Aceste rachete ar urma sa fie instalate in Polonia si Romania inainte de anul 2018. Observam ca Statele Unite creeaza noi sisteme antiracheta. Da, credem ca vor aparea noi sisteme de tip SM-3 care vor fi o amenintare pentru Rusia. Testele efectuate anul acesta cu sisteme SM-3 au generat preocupare", a declarat Pusni, potrivit Mediafax, care citeaza agentia Sputnik.

Potrivit oficialului militar rus, Statele Unite ar intentiona sa modernizeze aproximativ 50 de nave militare pentru a le folosi la extinderea sistemului antibalistic. "Pana in anul 2020, ne asteptam ca 48-49 de nave militare americane sa fie modernizate, pentru a fi folosite la sistemul antibalistic. Americanii au anuntat clar aceste planuri", a subliniat Pusni.

Oficialul rus a adaugat ca "Vom lua masuri tehnice adecvate impotriva acestor amenintari. Suntem convinsi ca putem gasi un raspuns adecvat."