Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a lansat luni un apel la ridicarea embargoului economic impus Cubei si restituirea terenurilor de la baza americana Guantanamo, transmite AFP.

Bruno Rodriguez, care a facut aceste afirmatii in cursul unei conferinte de presa desfasurate in comun la Washington cu secretarul de stat american, John Kerry, a pus ca Havana doreste sa mearga inainte.

El a insistat insa asupra faptului ca "ridicarea totala a embargoului. restituirea teritoriului ocupat ilegal la Guantanamo, precum si respectarea suveranitatii Cubei si acordarea de compensatii poporului cubanez pentru pierderile umane si economice" sunt puncte "cruciale pentru a avansa spre o normalizare" a relatiilor dintre cele doua tari, scrie Agerpres.

John Kerry a raspuns ca administratia Barack Obama doreste sa vada ridicarea "rapida" a embargoului impus din 1962 insulei caraibiene. El a subliniat ca, "pentru moment, nu exista nicio intentie din partea noastra de a modifica tratatul de inchiriere" a zonei Guantanamo Bay, unde se afla inchisoarea cu acelasi nume.

"Inteleg insa ca este un punct important pentru Cuba", a adaugat secretarul de stat american, citat de AFP.