Guvernul de la Atena sustine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legatura intre Rusia si Turcia prin Marea Neagra, anunta Panos Skourletis, noul ministru grec al Energiei, informeaza agentia TASS, citata de Mediafax.

"Grecia sustine planul de construire a unei conducte de gaz natural care sa fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream", a declarat Panos Skourletis la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei.

"Sustinem un astfel de plan pe teritoriul Greciei, ar deschide noi oportunitati", a subliniat ministrul grec al Energiei.

"Proiectul rus va oferi multe avantaje, pentru ca Rusia va detine o participatie de 50% si pentru ca tarifele vor putea fi mai mari", a explicat fostul ministru grec al Energiei Panagiotis Lafazanis, prezent la ceremonia de predare a atributiilor.

Compania greaca Energy Investments Public Enterprise (EIPE S.A.) si grupul rus VEB Capital vor fi parteneri in proiectul care va costa circa doua miliarde de dolari. Lucrarile de constructie vor fi suportate in totalitate de Rusia, putand crea 20.000 de locuri de munca in Grecia.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat proiectul Turkish Stream in decembrie 2014. Gazoductul ar urma sa inceapa din apropierea orasului rus Anapa, situat in provincia Krasnodar, pe litoralul nordic al Marii Negre. Gazoductul ar urma sa traverseze Marea Neagra pana in orasul turc Kiyikoy, de unde ar exista ramificatii spre Europa Occidentala.