Cel putin 28 de persoane au fost ucise si alte circa 100 au fost ranite, luni, in orasul turc Suruc, situat in apropierea granitei cu Siria, in urma unui atentat sinucigas care, potrivit autoritatilor turce, ar fi fost comis de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), relateaza AFP.

Atentat sinucigas in TurciaFoto: Agerpres/EPA

UPDATE 4: Indiciile arata ca Statul Islamic se afla in spatele atacului, au declarat pentru Reuters doi inalti oficiali turci. "Probele noastre preliminare arata ca acesta a fost un atac sinucigas comis de Statul Islamic", a spus unul dintre oficiali, sub conditia anonimatului.

UPDATE 3: Ministerul turc de Interne afirma ca explozia este un "atac terorist". "Cerem tuturor sa ramana uniti si calmi in fata acestui atac terorist care a vizat unitatea tarii noastre", a transmis ministerul intr-un comunicat.

UPDATE 2: Explozia din orasul Suruc s-a soldat cu 27 de morti si cu aproximativ 100 de raniti, care primesc ingrijiri la spitalele locale, a informat Ministerul turc de Interne intr-un comunicat. Ministerul si-a exprimat ingrijorarea ca bilantul victimelor ar putea creste.

UPDATE 1: Potrivit unor martori oculari citati de Reuters, peste 20 de persoane si-au pierdut viata si alte zeci au fost ranite in urma deflagratiei.

Cel putin 10 persoane au fost ucise in urma unei explozii produse, luni, in orasul turc Suruc, situat in apropierea granitei cu Siria, a relatat televiziunea turca NTV, citata de Reuters.

Un oficial de securitate turc a precizat de asemenea, sub conditia anonimatului, ca alte circa 20-25 de persoane au fost ranite in explozie.

O sursa oficiala turca a precizat pentru AFP ca explozia, ale carei cauze nu se cunosc inca, a avut loc in curtea unui centru cultural din Suruc.

Acest oras se afla situat in sud-estul Turciei, la cativa kilometri de localitatea siriana Kobane, de unde jihadistii gruparii Statul Islamic au fost alungati la finalul lunii iunie de catre fortele kurde, in urma unor lupte violente.

Atentie, imagini violente!