Acordul asupra programului nuclear al Teheranului nu inseamna ca Marea Britanie acum se "aliniaza", a declarat vineri prim-ministrul David Cameron, intr-un interviu la Al-Arabiya, potrivit Agerpres.

Acest acord este "bun pentru regiune, bun pentru stabilitatea regionala, dar noi nu ne aliniem in legatura cu Iranul", a afirmat el, potrivit unei transcrieri a interviului de catre serviciile sale.

Premierul britanic a promis ca "vom ramane fermi asa cum am fost intotdeauna" fata de Iran cu privire la relatiile sale cu Siria si "sprijinirea terorismului".

Marea Britanie "nu se aliniaza" dupa acordul cu Teheranul, a insistat el, adaugand ca "prin semnarea acestui acord", marile puteri "au indepartat Iranul de arma nucleara".

De la semnarea acordului asupra programului nuclear marti la Viena intre Iran si marile puteri, Londra si Washingtonul discuta cu aliatii lor din regiune, cum ar fi Arabia Saudita si Israelul, pentru a incerca sa-i linisteasca.

In acest context, secretarul de stat american John Kerry urmeaza sa se duca in regiunea Golfului luna viitoare, aminteste AFP.