Individul care a ucis joi patru puscasi marini inainte de a fi impuscat de politia din Chattanooga (Tennessee, sudul Statelor Unite) a fost angajat ca inginer 10 zile la o centrala nucleara din Ohio, a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei ce detine centrala, informeaza Reuters.

Autoritatile americane investigheaza calatoriile intreprinse in Orientul Mijlociu de suspectul in atacurile comise joi asupra a doua centre militare din Chattanooga, in care patru militari au fost ucisi si alte trei persoane ranite, a declarat la randul ei o sursa apropiata anchetei, precizand ca este vorba despre cel putin o vizita in Iordania si o posibila deplasare in Yemen, citeaza Agerpres.ro.

Potrivit FBI vineri, el era inarmat cu cel putin doua pusti si a actionat singur.

Mohammod Youssuf Abdulazeez, 24 de ani, "avea asupra sa cel putin trei arme, unele achizitionate ilegal", a declarat agentul special FBI Ed Reinhold intr-o conferinta de presa.

Anchetatorii federali inca incearca sa afle motivele atacatorului si nu au niciun indiciu ca el a fost inspirat de gruparea jihadista Statul Islamic, a adaugat oficialul FBI.

El nu figura in nicio baza de date americana despre suspectii de terorism. Singura sa problema cu legea a fost o retinere pentru conducerea automobilului sub influenta alcoolului, in luna aprilie, pentru care urma sa fie audiat in instanta la 30 iulie.

La randul sau, procurorul Bill Killian a subliniat ca aceste incidente, petrecute in doua obiective militare, sunt considerate ca "un act de terorism intern".