Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri ca alternativa la noul program de ajutor destinat Greciei ar fi fost "haosul" si ca ar fi "complet iresponsabil" sa nu se incerce, cel putin, aplicarea acestui plan, scrie AFP.

"Stiu ca multi dintre voi aveti indoieli si ingrijorari", a spus ea, in fata deputatilor Bundestagului, chemati sa se pronunte prin vot asupra acestui ajutor.

"Am actiona de maniera complet iresponsabila daca nu am incerca sa apucam aceasta cale", a spus ea, "deoarece "alternativa ar fi haosul asigurat".

Aceasta a afirmat ca acordul este "dur" atat pentru poporul grec cat si pentru celelalte tari europene: "Nu exista nicio indoiala ca rezultatul de luni dimineata este dur pentru oamenii din Grecia, dar, de asemenea, si pentru altii".

UPDATE 15:10 Bundestagul a votat, in cursul dupa-amiezii, inceperea negocierilor privind al treilea plan de ajutor pentru Grecia.

439 dintre cei 598 de deputati prezenti in sala au aprobat cererea guvernului d a negocia acest nou plan. 119 au votat nu si 40 s-au abtinut.