Individul care a ucis joi patru militari inainte de a fi impuscat de politia la Chattanooga (Tennessee, sudul Statelor Unite) este Mohammod Youssuf Abdulazeez, in varsta de 24 de ani, a informat politia federala americana (FBI) intr-un comunicat, potrivit AFP.

FBI considera ca este prea devreme pentru a face speculatii asupra motivatiilor agresorului, care a ranit, de asemenea, trei persoane, potrivit Agerpres.

"Sunt evenimente dureroase", a declarat la randul sau presedintele american, Barack Obama.

Infanteria marina a facut cunoscut intr-un comunicat ca cele patru persoane ucise erau membri ai US Marine, impuscati in centrul de rezervisti ai Marinei si Infanteriei marine. De asemenea, un recrutor a fost ranit la centrul de recrutare din Chattanooga, a adaugat documentul, precizand ca a putut parasi spitalul dupa ce i s-au acordat ingrijiri.

Focuri de arma au fost auzite in vecinatatea celor doua obiective militare situate de cativa kilometri una de cealalta: o baza de rezervisti a Marinei americane si un centru de recrutare unde erau prezenti mai multi militari, a detaliat un oficial american.

Procurorul Bill Killian a subliniat ca aceste incidente, petrecute in doua obiective militare, sunt considerate ca "un act de terorism intern".