Silvio Berlusconi, liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia si fost premier, le-a cerut simpatizantilor sa declanseze "o revolutie" daca el va ajunge la inchisoare, criticand situatia politica de la Roma si din Uniunea Europeana, condusa de "o Germanie supusa dictatelor Statelor Unite", potrivit Mediafax.

"Doar un nebun poate crede ca partidul Forza Italia va disparea. Forza Italia ramane, dar va renaste. Va fi ca o casa deschisa pentru toata lumea. Noua formatiune se va numi tot Forza Italia, pentru ca este un nume ... foarte frumos", a declarat Berlusconi in fata simpatizantilor sai.

"Pentru mine ar fi usor sa merg in alta parte, dar am un simt al responsabilitatii, sunt gata sa infrunt fortele de stanga si procurorii. Nu mai am nimic de pierdut, daca este sa ajung la inchisoare, sper ca macar veti face o revolutie", a adaugat Berlusconi.

Referindu-se la situatia din Europa, Berlusconi a deplans lipsa unor lideri politici adevarati. "Cand vad ce se intampla in Uniunea Europeana, vad lipsa unei conduceri politice eficiente; Uniunea Europeana este blocata in conducerea practicata de Germania, care aplica dictatele Statelor Unite. Speram sa vad noi lideri europeni, dar, de cand au plecat Tony Blair, Jose Maria Aznar, Jacques Chirac si subsemnatul, nu mai sunt alti lideri", a incheiat fostul premier italian, in varsta de 78 de ani.

Silvio Berlusconi a fost condamnat, saptamana trecuta, in prima instanta, la trei ani de inchisoare, pentru coruperea unui senator, in anul 2006, in scopul inlaturarii Cabinetului de centru-stanga condus de Romano Prodi. Justitia i-a interzis sa ocupe functii oficiale pentru o durata de cinci ani.