Premierul grec Alexis Tsipras a aparat marti acordul de principiu incheiat cu creditorii internationali pentru un al treilea acord de bailout, spunand ca, desi a fost "o noapte rea pentru Europa" sica a fost "impus" Greciei, intelegerea a salvat tara mediteraneeana de la iesirea din euro iar acordul trebuie implementat, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Imi asum integral responsabilitatea, pentru greseli si pentru treceri cu vederea, si pentru responsabilitatea de a semna un text in care nu cred, dar pe care sunt obligat sa il implementez", a declarat Tsipras intr-un interviu la televiziunea publica.

Tsipras a mai aratat ca a luptat sa evite taierea salariilor si pensiilor, adaugand ca ajustarile fiscale convenite in acord sunt mai blande decat ajustarile convenite in trecut.

Tsipras, care se confrunta cu nemultumiri puternice in partidul sau Syriza din cauza acordului, a declarat ca Grecia trebuie sa respecte ajustarile fiscale prevazute in acord si a adaugat ca intentioneaza sa serveasca un mandat complet de patru ani, excluzand alegeri anticipate.

"Nu voi scapa de aceste responsabilitati si voi incerca sa imi pun in aplicare programul politic pe o perioada de patru ani", a spus premierul grec.

"Adevarul rece este ca aceasta strada cu sens unic pentru Grecia ne-a fost impusa", a declarat un Tsipras amar.