Mai mult de un germani din doi, atat de stanga cat si de dreapta, se declara satisfacut de linia adoptata de cancelarul Angela Merkel in cadrul negocierilor care au condus la un acord asupra datoriei grecesti, potrivit unui sondaj publicat marti si citat de AFP.

31% dintre respondeti cred ca Angela Merkel ar fi trebuit sa constranga Atena la un "Grexit".

55% dintre ei considera ca Merkel "s-a comportat in general bine" in ceea ce priveste rezultatul acordului de la Bruxelles, potrivit sondajului realizat de Forsa pentru saptamanalul Stern.

Potrivit acestui studiu, realizat luni pe un esantion reprezentativ de 1.001 persoane, 66% dintre simpatizantii partidului conservator CDU si aliatilor de la CSU aproba atitudinea cancelarului in acest dosar, fata de 62% dintre simpatizantii partidului social-democrat SPD, alaturi de care Angela Merkel guverneaza.

Si mai surprinzator, 75% dintre simpatizantii Verzilor, partid de stanga aflat in prezent in opozitie, spun ca Merkel a negociat bine acordul dintre Atena si creditorii sai, un aviz impartasit de 53% dintre partizanii partidului stangii radicale Die Linke.

Un alt sondaj realizat in perioada 6 - 10 iulie, deci inaintea acordului de luni, de catre Forsa pentru Stern si televiziunea RTL (2.503 persoane intervievate), 56% dintre respondenti spun ca, daca ar fi posibila alegerea directa a cancelarului, ar vota pentru Angela Merkel.

Doar 14% ar vota cu vicecancelarul social democrat Sigmar Gabriel, citat printre potentialii adversari ai Angelei Merkel la alegerile din 2017 si care a vizat o linie extrem de dura fata de Atena.