Guvernul mexican va oferi o recompensa de 3,8 milioane dolari pentru capturarea cunoscutului lider al cartelului drogurilor Sinaloa, Joaquin "El Chapo" (Piticul) Guzman, a anuntat, luni, ministrul de Interne Miguel Angel Osorio Chong, citat de AFP.

"El Chapo" unul dintre cei mai puternici traficanti de droguri din lume, care a scapat sambata noaptea din inchisoarea de maxima siguranta Altiplano "a beneficiat, fara indoiala, de ajutorul unor complici" din institutie, a adaugat ministru.

"Daca asa stau lucrurile, este un act de tradare". Trei inalti functionari ai inchisorii, situata la 90 km de Mexico City, au fost retinuti si 30 de angajati sunt interogati, a adaugat oficialul.

A fost prezentata public o fotografie recenta a Guzman unde criminalul apare fara mustata si cu parul ras. Ministrul a promis, de asemenea, sa dea publicitatii si imagini de pe camerele de supraveghere video in care apare "El Chapo" chiar inainte de evadarea lui.

Liderul cartelului Sinaloa a fost monitorizat 24 de ore pentru 24 de camere, dar "din respect pentru intimitatea lui", au fost si "momente moarte" de care el a profitat. Inchisoare era dotata cu 750 de camere si respecta standardele internationale, potrivit ministrului.