Alexist Tsipras se pregateste pentru o discutie cu propriul partid si cu opozitia din parlament dupa ce primul ministru grec a acceptat un al treilea program de iesire din criza ce va implica masuri de auseritate mai aspre, anunta The Guardian.

Dupa o serie de negocieri grele cu liderii Uniunii Europene la Bruxelles, Tsipras a stabilit o intalnire cu oficialii din Atena cu scopul de a-si convinge partidul de stanga radicala, Syriza, si partenerul sau de coalitie sa voteze pachetul pana miercuri.

Determinat sa isi pastreze partidul unit in fata unui asalt asteptat din partea parlamentarilor ce se opun acordului, Tsipras i-a invitat pe ministrul de finante, Euclid Tsakalotos, si pe reprezentantul grupului parlamentar Syriza, Nikos Filis, la o intalnire in Atena, inainte de intalnirea de partid de marti.

Se asteapta ca Parlamentul grec sa accepte pachetul controversat de reforme pana miercuri, in ciuda presiunilor inerne asupra lui Tsipras, lucru ce va pava calea pentru alte parlamente ale statelor din zona euros sa ratifice acordul. Bundestag-ul si Parlamentul Finlandei sunt doua dintre institutiile legislative ce trebuie sa aprobe programul de salvare, mai scrie The Guardian.