Tribunalul Statului Cetatii Vaticanului incepe sambata procesul pentru pedofilie impotriva unui fost nuntiu in Republica Dominicana, Jozef Wesolowski, dar acesta nu va fi de fata intrucat este internat in spital, la "terapie intensiva", transmit agentiile EFE si AFP, citate de Agerpres.

Polonezul Jozef Wesolowski, fost arhiepiscop, a fost readus la statutul de laic in urma cu un an, dupa o procedura ecleziastica prin care a primit pedeapsa maxima aplicabila de acel for. In varsta de 66 de ani, el a avut in ultimele luni probleme de sanatate.

In aceasta situatie, procesul ar urma sa se reduca la o simpla audiere formala, prin care sa se ia nota de neprezentarea acuzatului si sa se amane audierile, au informat surse de la Vatican.

Fostul inalt prelat este acuzat de intretinerea unor relatii cu minori intr-un cartier "fierbinte" din capitala dominicana, in timpul nuntiaturii sale, din ianuarie 2008 pana in august 2013, si de detinere de materiale de pornografie infantila, din august 2013 pana la arestarea sa, la 22 septembrie 2014.

Este pentru prima data cand un fost arhiepiscop este judecat pentru pedofilie de Tribunalul Statului Cetatii Vaticanului.