Un soldat care supraveghea resedinta vicepresedintelui Braziliei, Michel Temer, la Brasilia, a fost ucis de gloante miercuri, a anuntat armata care a deschis o ancheta asupra acestui incident, potrivit AFP.

Corpul militarul a fost gasit in cursul diminetii "in vecinatatea gheretei de paza" unde era de garda la Palacio do Jaburu, resedinta oficiala a vicepresedintelui, opera a celebrului arhitect Oscar Niemeyer, urbanist principal al capitalei, Brasilia.

Soldatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, "a fost victima unor focuri de arma" si a fost deschisa o ancheta asupra circumstantelor mortii sale, a facut cunoscut armata intr-un comunicat.

El facea parte din Batalionul garzii prezidentiale care raspunde de paza la Palacio do Planalto, sediul presedintiei, si la Palacio do Jaburu, aflat la cativa kilometri departare.

In absenta presedintei Dilma Rousseff, prezenta in Rusia la summitul tarilor emergente BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud), interimatul este asigurat de Michel Temer, potrivit Agerpres.