Parlamentarii OSCE au adoptat o rezolutie care condamna "agresiunea" Rusiei impotriva Ucrainei, intr-o reuniune la Helsinki, agravand izolarea Moscovei in cadrul organizatiei creata pentru a asigura pacea pe continent, informeaza AFP.

"Adunarea Parlamentara a OSCE condamna agresiunea unilaterala si nejustificata a Federatiei Ruse impotriva integritatii teritoriale si suveranitatii Ucrainei si incalcarea clara a acordurilor de la Helsinki", anunta rezolutia.

Reuniunea parlamentara a avut loc in capitala finlandeza la 40 de ani dupa acordurile care au apropiat Vestul si Estul Europei.

Atmosfera dintre Rusia si mai multe tari nu este astazi de conciliere, Uniunea Europeana si aliatii sai acuzand Moscova de inarmarea separatistilor pro-rusi din Ucraina, fapt negat de regimul lui Vladimir Putin.

Rusia a anuntat miercuri ca nu va trimite o delegatie la aceasta reuniune a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, protestand impotriva deciziei Finlandei de a refuza vize pentru sase demnitari rusi.