Premierul bulgar Boyko Borisov a declarat, citat de agentia Tass, ca toata lumea are de pierdut in urma sanctiunilor impuse Rusiei si si-a exprimat speranta ca acestea vor fi ridicate in curand.

"Acum este timpul sanctiunilor. Pe de alta parte, au fost impuse sanctiuni Rusiei, iar Rusia a introdus contra-sanctiuni impotriva Uniunii Europene. Toata lumea pierde din aceasta situatie. Sanctiunile nu pot fi benefice pentru nicio economie", a declarat Borisov.

Acesta a precizat ca Bulgaria a sprijinit impunerea de sanctiuni impotriva Rusiei, ca membru loial al NATO si EU, dar tara pierde din cauza masurilor restrictive.

"O parte considerabila a turismului, agriculturii si comertului este conectata cu Rusia. De asta suferim pierderi mari. Desigur, situatia este suparatoare si pentru Moscova. Nu este o coincidenta ca presedintele a facut comentarii dure fata de Bulgaria. Sunt sigur ca a avut motive pentru asta", a comentat premierul bulgar.

"Drept urmare, sunt acuzat in mod gresit ca intentionez sa racesc si mai mult relatiile dintre Bulgaria si Rusia. Sper ca sefii cei mari isi vor da seama in curand si vor ridica sanctiunile", a mai spus el.