Bill Cosby a recunoscut, intr-o declaratie acordata in instanta, in 2005, ca a drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea, insa starul american a precizat ca aceasta a fost de acord sa ia respectivele sedative.

Declaratia respectiva a fost facuta de Bill Cosby intr-un proces care i-a fost intentat de o femeie, care l-a acuzat de abuz sexual. Cazul a fost insa inchis, dupa ce respectiva femeie si-a retras acuzatiile, pentru o suma a carei valoare nu a fost facuta publica, potrivit bbc.com, preluat de Mediafax.

In declaratia sa din 2005, Cosby a recunoscut ca, in anii 1970, a obtinut sedative (Quaaludes) cu intentia de a le folosi pe o femeie cu care dorea sa faca sex. Documentele in care apare marturia respectiva au fost obtinute, luni, de agentia de presa Associated Press.

Cosby a mai spus ca a dat respectivele sedative cel putin unei femei si "altor persoane".

Actorul de comedie a afirmat la momentul respectiv ca a cunoscut-o in Las Vegas pe acea femeie, a carei identitate a fost protejata in documentele din instanta.

Totodata, avocatii actorului au precizat ca femeia respectiva a fost in cunostinta de cauza si si-a dat acordul pentru a lua acele sedative.

Pana in acest moment, aproximativ 40 de femei l-au acuzat de abuz sexual pe Bill Cosby, in prezent in varsta de 77 de ani.

Cosby a negat toate acuzatiile de agresiune sexuala care i-au fost aduse, multe dintre ele datand de zeci de ani si fiind fapte prescrise, atat din punct de vedere penal, cat si civil.

Cosby, celebru pentru personajul sau supranumit "America's Dad" (Tatal Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodata acuzat sau anchetat in mod oficial referitor la vreuna dintre acuzatiile de abuz. In 2005, actorul a ajuns la o intelegere intr-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC si Netflix au renuntat la o serie de proiecte cu Bill Cosby dupa aparitia acuzatiilor, in luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, in cadrul caruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie 2014, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.