Angela Merkel se bucura de reputatia de regina a Europei, insa nu a invatat cum sa isi foloseasca aceasta putere, permitand unei situatii dificile sa se incalzeasca pana la punctul de fierbere, scrie Der Spiegel, adaugand ca incapacitatea ei de a lua pozitii nepopulare a exacerbat grav criza greaca. Publicatia germana isi ilustreaza cel mai recent numar, publicat sambarta, cu o imagine a unei Angela Merkel zambitoare, asezata pe o gramada de moloz, aparent ruinele unor coloane grecesti, in umbra Acropolei, insotita de textul "Die Trümmerfrau. Daca Euro se prabuseste, la fel se intampla si cu mandatul de cancelar al lui Merkel".

Coperta Der SpiegelFoto: Der Spiegel

Der Spiegel prezinta, citand surse, reactia pe care a avut-o cancelarul german weekendul trecut cand a aflat vestea ca premierul elen Alexis Tsipras a cerut organizarea unui referendum pe tema acordului cu creditorii internationali.

Potrivit sursei citate, o Angela Merkel exasperata le-a spus apropiatilor din CDU ca politica lui Tasipras este "dura si ideologica" si ca "isi conduce tara intr-un zid, cu ochii larg deschisi".

Spiegel precizeaza ca citatele au fost confirmate de mai multi participanti la intalnirea desfasurata in Berlin, lunea trecuta. Sursele au precizat ca liderul german s-a aratat uimit ca Tsipras "poate sa joace ruleta cu o tara intreaga".

Spiegel o prezinta pe coperta celui mai recent numar pe Angela Merkel asezata pe ruinele unei Grecii prabusite, cu titlul "Die Trümmerfrau" - o trimitere la femeile care au adunat moloz de pe strazile Berlinului dupa al bombardamentele din Al Doilea Razboi Mondial, si textul "Daca Euro se prabuseste, la fel se intampla si cu mandatul de cancelar al lui Merkel".

  • Rezultatele referendumului din Grecia: 61,31% dintre greci au votat NU (impotriva masurilor de austeritate), iar 38,69% au votat DA (in favoarea masurilor cerute de creditorii externi)
  • Prezenta la urne a fost de 62,50%. Sursa si detalii

Citeste si: