Rusia nu constituie o amenintare militare pentru tarile occidentale, a declarat prim vicepremierul Serghei Ivanov, in direct pe postul de televiziune Pervii kanal, raspunzand la intrebari legate de planurile SUA de amplasare a scutului anti-racheta pe teritoriul Poloniei si Cehiei si de moratoriul impus la Tratatul vizand armamentul conventional din Europa.

Intr-adevar, suntem acuzati de agresivitate. Dar oare noi suntem cei care in ultimii ani si-au inmultumit bazele militare, si-au sporit numarul de armamente pe teatrul vestic de operatiuni? Noi suntem oare cei care au deshis noi baze? Nu, a raspuns el. Rusia nu lupta nicaieri. Multi din partenerii nostri lupta, dar noi nu, a adaugat Ivanov.

In acelasi timp, invinuind Rusia de agresivitate, i se propune sa accepte ideea ca elementele scutului antiracheta din Polonia si Cehia nu ameninta Rusia. Scuzati-ma, dar unde este Iranul, unde este Coreea de Nord si unde suntem noi? Iar daca simtiti, cu adevarat, pericolul vreunui atac cu rachete, haideti sa evaluam impreuna aceste amenintari, a spus prim vicepremierul rus. El a amintit ca Rusia a propus SUA utilizarea in comun a radarelor de la Gabala si Armavir.