O grupare insurgenta din Siria activa in apropierea orasului Damasc a executat 18 militanti ai retelei teroriste sunnite Stat Islamic, difuzand o inregistrare video, informeaza ABC News, citat de Mediafax.

Jihadist din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Grupul rebel sirian Jaysh al-Islam (Armata Islamului), care lupta impotriva regimului Bashar Al-Assad, a difuzat o inregistrare video cu durata de 20 minute in care prezinta executarea a 18 presupusi membri ai grupului terorist Stat Islamic.

Jaysh al-Islam precizeaza ca executiile sunt o razbunare fata de actiuni similare comise de organizatia terorista sunnita.

Cei 18 membri ai grupului terorist Stat Islamic au fost executati prin impuscare, dupa ce au fost acuzati ca au tradat doctrina sunnita si nu au luptat impotriva armatei siriene.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.