Thom Feeney, un londonez de 29 ani, a lansat o campanie de strangere de bani de sapte zile pentru a plati transa de 1,6 miliarde euro pe care Grecia ar trebui sa o achite astazi catre FMI. De la publicarea campaniei pe platforma IndieGoGo, in mai putin de jumatate de zi, au cotizat peste 6.000 oameni cu aproape 100.000 euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Thom Feeney scrie pe pagina campaniei de strangere de fonduri ca Uniunea Europeana are 503 milioane locuitori, care ar putea cotiza cu cativa euro pentru a salva Grecia. Adica, in medie, trei euro de persoana.

Cei care cotizeaza pentru plata datoriei Greciei ar urma sa primeasca, din partea initiatorului campaniei, o carte postala cu Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, pentru o donatie de 3 euro, o salata de masline cu branza feta pentru 6 euro, o sticla de ouzo pentru 10 euro, o sticla de vin grecesc daca ofera 25.

Cei mai darnici pot primi, pentru 160 euro, un cos cu produse alimentare din Grecia, o vacanta de o saptamana pentru doua persoane, in septembrie, pentru 5.000 euro, sau multe multumiri si recunostinta eterna din partea poporului grec pentru o contributie de un milion de euro.

Nu e clar insa cum vor ajunge banii la guvernul grec, daca guvernul grec ar accepta donatia si nici din ce bani vor fi achitate recompensele.