Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, "intelege bine" politica premierului grec Alexis Tsipras si spera ca Bruxellesul va evita un "scenariu cu consecinte nefaste", a anuntat luni ministerul rus al Afacerilor externe, intr-un comunicat citat de AFP.

"Serghei Lavrov a exprimat intelegerea fata de actiunile intreprinse de Alexis Tsipras si spera ca Bruxellesul va evita un scenariu cu consecinte nefaste", potrivit acestui comunicat, publicat dupa o conversatie telefonica dintre Lavrov si omologul sau grec, Nikos Kotzias.

Cei doi ministri au discutat de asemenea "perspectivele relatiile bilaterale", arata diplomatia rusa, care precizeaza ca Atena a fost cea care a initiat convorbirea.

In ultima vreme, Grecia s-a apropiat sensibil de Rusia, unde Alexis Tsipras s-a deplasat de doua ori in ultimele saptamani. Pe 19 iunie, cu ocazia Forumului economic de la Sankt Petersburg, premierul grec a incheiat un acord in vederea prelungirii gazoductului rus de doua miliarde de euro in Grecia, un proiect care nu intruneste prea multa simpatie la Bruxelles.

Primit de Vladimir Putin timp de o ora si jumatate, Tsipras a afirmat ca acest proiect, care va fi finantat de Moscova, deschide calea unor "vaste posibilitati de cooperare".