Premierul francez Manuel Valls a avertizat sambata ca Franta se va confrunta cu mai multe atacuri, dupa ce un presupus islamist a comis vineri un atentat la o uzina chimica din Franta si si-a decapitat seful, relateaza Mediafax.

Yassin Salhi, in varsta de 35 de ani, a fost arestat vineri dimineata la uzina Air Products, detinuta de o companie americana, dupa ce a provocat o explozie intrand cu masina intr-o zona in care se aflau lichide inflamabile, potrivit procurorilor. Seful sau, patronul unei firme de livrari, a fost gasit decapitat, alaturi de steaguri cu inscriptii in limba araba.

Un coleg l-a descris pe Salhi la postul de radio RTL ca un "lup in blana de oaie", adaugand ca acesta i-a vorbit despre gruparea Stat Islamic, nu ca sa-l recruteze, ci doar ca sa ii ceara parerea.

Atentatul a avut loc in aceeasi zi in care gruparea jihadista Stat Islamic a comis alte doua atacuri, unul soldat cu 38 de morti in statiunea tunisiana Sousse si altul soldat cu 27 de morti la o moschee din Kuwait.

Valls a afirmat ca atacul de vineri va crea tensiuni in Franta - tara cu cea mai mare populatie musulmana din Europa occidentala - care "vor fi exploatate".

"Este dificil pentru o societate sa traiasca ani de zile sub amenintarea unui atac", a declarat el pentru AFP, la bordul unui avion cu care se intorcea din Bogota. "Problema nu este daca va fi un alt atac, ci cand", a adaugat el.

Presedintele Francois Hollande a sporit masurile de securitate la nivelul maxim si a convocat o noua reuniune de urgenta cu principalii ministri pentru sambata dimineata.

Aceasta este prima data cand o persoana este gasita decapitata in Franta, o metoda care a devenit marca gruparii teroriste Stat Islamic.

Atentatul a fost de asemenea comis la sase luni dupa atacurile islamiste de la Paris soldate cu 17 morti.