Marea Britanie "trebuie sa se pregateasca pentru vestea ca exista un mare numar de britanici printre victimele salbaticului atac din Tunisia", a declarat sambata premierul britanic David Cameron, la finalul unei reuniuni de criza, convocate ca urmare a atentatului care a avut loc vineri in statiunea tunisiana Sousse, informeaza AFP.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

"Au fost asasinati niste turisti nevinovati. Insa teroristii nu vor castiga. Indiferent cat de tare incearca ei sa semene discordie in intreaga lume, ei nu vor face decat sa ne uneasca si mai mult in hotararea noastra de a-i invinge pe extremistii islamisti", a declarat Cameron, potrivit Agerpres.

Cu cateva minute mai devreme, Ministerul Sanatatii al Tunisiei a anuntat ca au fost identificate primele zece din totalul celor 38 de victime ale atentatului si ca opt dintre acestea sunt cetateni britanici. "Zece din totalul celor 38 de cadavre au fost identificate: sunt opt britanici, un belgian si un german", a declarat Naoufel Somrani, directorul serviciilor de urgenta al ministerului

Pentru Marea Britanie, ar putea fi vorba despre cel mai sangeros atac terorist de dupa atentatele sinucigase care au avut loc la Londra in 7 iulie 2005, tara pregatindu-se sa comemoreze zece ani de la comiterea lor.

De asemenea, in ianuarie 2013, sase britanici au fost ucisi intr-un atac asupra complexului gazier din In Amenas de catre un comando islamist.

Pe aeroportul din Manchester, doua ambulante asteptau la iesirea de la Terminalul 2. Unii pasageri erau in lacrimi in momentul debarcarii.

Sute de turisti straini au fost transportati cu autocarele spre aeroportul Enfidha, pentru a fi evacuati din Tunisia, in noaptea de vineri spre sambata, dupa atacul terorist asupra unui hotel din regiune, atac soldat cu 38 de morti, a relatat sambata dimineata un jurnalist al AFP. Potrivit jurnalistului, pe panoul de plecari din acest aeroport erau afisate 13 zboruri cu destinatia Londra, Manchester, Amsterdam, Bruxelles si Saint-Petersburg.