Autoritatile americane avertizeaza cu privire la posibile amenintari teroriste cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite din 4 iulie, au declarat vineri oficiali citati de CNN, informeaza Mediafax.

Departamentul de Securitate Interna, FBI si Centrul National pentru combaterea terorismului au emis un buletin comun de informatii, destinat tuturor autoritatilor americane responsabile cu aplicarea legii.

Buletinul nu mentioneaza un complot specific, ci contine un avertisment general privind un risc ridicat de amenintari.

Documentul afirma ca extremistii ar putea lansa atacuri de Ziua Independentei sau in reactie la o presupusa insulta la adresa Profetului Mahomed.

CNN a relatat recent ca oficialii americani estimeaza ca amenintarea terorista islamista este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Oficialii sunt ingrijorati cu privire la posibile atacuri pe teritoriul american legate de ziua de 4 iulie si de vizita pe care urmeaza sa o efectueze Papa Francisc in tara.

FBI si divizia de securitate natioala a Departamentului de Justitie au actionat agresiv in ultimele saptamani pentru arestarea si inculparea extremistilor care ar putea planui atacuri sau sustine grupari precum Statul Islamic.

"Incurajam toate autoritatile sa fie vigilente si pregatite", se arata intr-un comunicat de vineri al secretarului pentru Securitate Interna Jeh Johnson. "Vom ajusta masurile de securitate, vazute si nevazute, pentru a proteja poporul american", a adaugat el.