La doar cateva zile dupa ce o inregistrare in care Barack Obama are o reactie surprinzatoare la adresa unui activist, caruia i-a reprosat ca i-a intrerupt discursul la Casa Alba, a facut inconjurul lumii, presedintele Statelor Unite ale Americii este protagonistul unui nou moment inedit.

Presedintele Obama a cantat Amazing GraceFoto: Captura YouTube

Obama a asistat la inmormantarea pastorului bisericii metodiste din Charleston, Clementa Pinckney, care a fost impuscat mortal, alaturi de alte opt persoane, intr-un atac atribuit lui Dylann Storm Roof, care a declarat ca si-a dorit, prin gestul sau, sa "porneasca un razboi al raselor".

In prezenta a mii de persoane, Obama a declarat ca Clementa Pinckney a fost un "om bun", pe care l-a cunoscut.

La finalul discursului, presedintele SUA i-a luat prin surprindere pe cei prezenti la ceremonie dupa ce a inceput sa cante "Amazing Grace".

Toti cei care au asistat la funeralii s-au ridicat in picioare si au cantat alaturi de presedinte.

Noua persoane au fost ucise intr-un atac armat comis, pe 18 iunie, intr-o biserica afroamericana istorica din Charleston, in statul South Carolina, au anuntat oficiali, precizand ca barbatul alb care a deschis focul in timpul unui curs de studii biblice era cautat joi dimineata.

Biserica episcopala metodista africana (AME) Emanuel a fost construita in 1861, cand membri afroamericani ai bisericii episcopale au pus bazele congregatiei, in urma unei dispute cu privire la locuri de inmormantare.

Edificiul a ars din temelii, la un moment dat, dar a fost reconstruit. In fiecare miercuri seara, biserica organizeaza cursuri de studii biblice in subsol.