In jur de 40 de persoane au fost ucise de persoane suspectate ca ar fi afiliate Boko Haram care au dat foc la case si au tras in localnici in doua sate din statul Borno, iar apoi au fugit de la fata locului, relateaza joi Reuters, citand informatii furnizate de un martor, potrivit Mediafax.

Atacatorii, care au ajuns la fata locului cu motociclete si vehicule dotate cu arme, i-au impuscat pe localnici si au jefuit magazine in satele Debiro Biu si Debiro Hawul luni noapte si marti dimineata, a declarat un martor.

Politia locala a confirmat ca atacurile au avut loc, dar a refuzat sa furnizeze alte informatii.

"La inceput trageau sporadic, dar dupa aceea au inceput sa jefuiasca magazinele si sa dea foc la case", a declarat Hussaini Adamu, un martor care a fugit impreuna cu mai multi sateni sa se ascunda in tufisuri.

Peste 100 de persoane au fost ucise in nordul Nigeriei in ultimele saptamani intr-un val de atacuri cu bomba, in special la Maiduguri, capitala statului Borno.

Muhammadu Buhari, noul presedinte al celei mai mari tari africane din punctul de vedere al populatiei, a stabilit la Maiduguri centrul de comanda pentru campania militara impotriva Boko Haram.

Boko Haram controla un teritoriu de marimea Belgiei in nord-estul Nigeriei la inceputul anului, dar intre timp a fost impinsa inapoi de armata nigeriana, sprijinita de trupe din Ciad, Niger si Camerun, relateaza Reuters.