Gruparea terorista Statul Islamic (SI) continua sa semene teroarea masacrand "necredinciosi", jihadistiii postand o inregistrare video in care ineaca "spioni" intr-o cusca, iar un ONG denunta crucificarea unor minori care nu au respectat postul de Ramadan, relateaza Paris March in editia online, potrivit Mediafax.

Jihadistii - care isi continua atrocitatile, in timp ce kurzii incearca sa recucereasca din teritoriile ocupate de acestia - au crucificat doi baieti, cu varsta sub 18 ani, pentru ca au incalcat postul de Ramadan, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Cei doi baieti au fost ucisi in orasul al-Mayadin (sau Mayadeen) din provincia Deir Ezzor, in estul Siriei. Ei au fost suspendati cu franghii pe un stalp, la pranz, si se aflau in continuare acolo seara, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului. "Se pare ca i-au surprins in timp ce mancau", a declarat el.

De gat le-au fost agatate pancarte pe care se putea citi ca "nu au respectat postul, fara o justificare religioasa".

Aceasta nu este prima raportare a masacrarii unor copii. Comisia ONU pentru Drepturile copilului a denuntat in februarie crime comise de SI, care a vandut, crucificat, decapitat si ingropat copii de vii.

- Lapidari, amputari, biciuiri si alte executii sumare

Potrivit "codului penal" pe care l-a publicat in ianuarie, gruparea extremista stabileste ca, pe teritoriul din Siria si Irak aflat sub controlul sau, o femeie adultera risca lapidarea; blasfemia, sodomia, crima, apostazia sau spionajul sunt pedepsite cu moartea, iar consumul de alcool este pedepsit cu 80 de lovituri de bici.

Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a semnalat, in martie, condamnari - pronuntate de catre tribunale care aplica sharia, la Mosul - la crucificare pentru banditism sau la amputare ori lapidare pentru infractiuni minore si nedovedite, potrivit The Independent.

De asemenea, crestini si homosexuali au fost aruncati de pe un imobil, iar persoane surprinse fumand risca sa impuscate "pentru ca (tutunul) este diavolul", iar cadavrele sa le fie "expuse pe strazi", potrivit unui reporter Paris Match.

SI a publicat marti o inregistrare video in care cinci persoane prezentate ca "spioni" sunt inecate, intr-o cusca, aruncata intr-o piscina. Alti patru "spioni" sunt spulberati la bordul unei masini, in care se trage cu lansatoare de archete. Alti sapte sunt decapitati cu ajutorul unui cablu exploziv, cu care au fost legati de gat unul de celalalt. Acest tip de imagini, inacceptabile, a devenit principala arma de propaganda a gruparii jihadiste.

Tot marti, forte kurde au cucerit de la SI orasul Ain Issa, o localitate strategica situata pe drumul catre Rakka.