Un manifest atribuit autorului masacrului de la o biserica metodista din Charleston frecventata de afroamericani a fost gasit sambata pe Internet, relateaza Mediafax citand France TV Info.

Publicat pe un site care ar fi fost creat in februarie de catre Dylann Roof, autorul atacului armat de la Charleston, manifestul glorifica segregarea rasiala si justifica masacrul.

"Am ales Charleston pentru ca este un oras istoric din statul meu si are cea mai mare proportie de persoane de culoare din tara. Cineva trebuie sa aiba curajul sa treaca la actiune si imi imaginez ca eu trebuie sa fiu acea persoana", relateaza France TV Info, care citeaza The Daily Beast.

Autorul manifestului dezvaluie ca a fost miscat de cazul Trayvon Martin, adolescentul de culoare impuscat moartal de un politist alb in februarie 2012. Acest caz, care a generat emotii in Statele Unite, l-a determinat sa se intereseze de un grup local care militeaza pentru suprematia albilor, scrie el.

De asemenea, site-ul contine fotografii cu Dylann Roof. El apare purtand o arma sau afisand steagul federal in locuri din sudul Statelor Unite cunoscute pentru acte segregationiste.

Noua persoane au fost ucise intr-un atac armat comis miercuri seara intr-o biserica afroamericana istorica din Charleston, in statul South Carolina.

Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, arestat dupa acest atac, a marturisit crimele, afirmand ca intentiona sa declanseze un "razboi al raselor".

Potrivit unui prieten de-al sau, el dezvoltase o mentalitate profund rasista.

Primarul orasului Charleston a catalogat crimele drept un "act pur si simplu malefic", in timp ce presedintele american Barack Obama s-a declarat "profund indurerat" de acest incident.

Dylann Roof risca pedeapsa cu moartea.