Rusia isi testeaza noile arme in regiunile rebele Donetk si Lugansk, in estul Ucrainei, sustine presedintele ucrainean Petro Porosenko in cursul unei intrevederi avute sambata cu o delegatie de senatori americani condusa de republicanul John McCain, relateaza agentoa Interfax Ucraina, citata de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale a Ucrainei, Petro Porosenko a primit sambata o delegatie de senatori americani condusa de republicanul John McCain, un critic al Rusiei, cu care a discutat pe tema situatiei din estul Ucrainei, afectat de un conflict intre trupele guvernamentale si fortele separatiste.

Ucraina "lupta cu arme din secolul 20 impotriva unor arme din secolul 21, deoarece Rusia trimite in Donbas armament modern, folosind astfel Ucraina ca poligon", a sustinut Porosenko in fata delegatiei americane.

Pe de alta parte, Petro Porosenko le-a multumit senatorilor americani pentru sustinerea oferita Ucrainei in vremuri dificile, mentionand in acest sens mobilizarea unor militari americani pentru instruirea trupelor ucrainene.

La randul sau, senatorul american John McCain a declarat ca vizita sa in Ucraina are drept scop de a-si arata sprijinul pentru indepedenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a acestei tari.

El a anuntat ca s-a intalnit deja cu un grup de voluntari ucraineni.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Donetk si Lugansk a izbucnit dupa ce fostul presedinte prorus Viktor Ianukovici a fost inlaturat de la putere in urma unor proteste sangeroase, la Kiev.

Statele Unite au denuntat in repetate randuri Rusia de implicare in conflictul din estul Ucrainei, acuzand Moscova ca trimite armament si militari in regiunile separatiste Donetk si Lugansk pentru sustinerea rebelilor prorusi in lupta impotriva fortelor nationale.

Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise in Ucraina de la inceputul conflictului armat, in aprilie 2014, dupa anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia.