Un calator clandestin a murit dupa ce a cazut dintr-un avion British Airways care venea din Johannesburg, Africa de Sud, pe un magazin din sud-vestul Londrei, relateaza Sky News, citat de Mediafax. Un al doilea barbat, avand intre 25 si 30 de ani, se afla in stare grava si este internat la un spital din vestul Londrei, dupa ce a supravietuit in mod miraculos calatoriei. El a fost descoperit in viata de personalul de pe aeroportul londonez Heathrow.

Victima a murit in timp ce avionul se pregatea de aterizare. "Ofiterii si serviciul de ambulanta de la Londra au venit si au gasit cadavrul unui barbat pe acoperis", a declarat un purtator de cuvant al firmei. "Decesul este investigat in prezent ca inexplicabil, dar primele indicii arata ca acest cadavru ar putea fi al unui calator clandestin al unei linii aeriene", a adaugat el.

"La acest moment nu exista insa dovezi care sa lege decesul de descoperirea unui calator clandestin in trenul de aterizare al unui avion pe aeroportul Heathrow, dar exista o ancheta pentru identificarea victimei si a circumstantelor in care a decedat aceasta", a continuat el.

British Airways a descris aceasta situatie drept un "caz foarte rar" si a declarat ca lucreaza cu politia din Londra si Johannesburg pentru a stabili faptele.

"Daca cei doi nu fac parte nici personalul companiei aeriene si nici al aeroportului si au reusit cumva sa ajunga la bordul avionului, atunci aceasta devine o problema de securitate grava. Cum au ajuns ei intr-o zona (restrictionata) a aeroportului?", a declarat editorul David Learmount de la revista Flight International.

Daca va fi confirmat, acesta nu va fi primul caz de calator clandestin care cade din avion in zona aeroportului Heathrow. In septembrie 2012, Jose Matada a murit dupa ce a cazut din trenul de aterizare al unui avion care venea din Angola pe un drum in Mortlake. Barbatul in varsta de 26 de ani din Mozambic era "mort sau aproape mort" la impactul cu solul.

In iulie 2013, un presupus calator clandestin din Turcia a fost gasit inghetat in trenul de aterizare al unui avion British Airways care se deplasa de la Istanbul la Heathrow. El a murit din cauza temperaturilor de minus 60 de grace Celsius in timpul celor patru ore de zbor.