Premierul francez, Manuel Valls, a trimis un cec in valoare de 2.500 de euro Trezoreriei Publice in contul costului deplasarii la Berlin, la bordul avionului guvernamental a copiilor sai, pentru a asista la finala Ligii Campionilor, in 6 iunie, relateaza Mediafax citand Europe 1.

Manuel VallsFoto: Agerpres

Valls a declarat ca regreta decizia de a-si lua copiii la bordul avionului guvernamental care l-a transportat la Berlin la un meci de fotbal si a promis ca va rambursa costul calatoriei lor, dupa ce escapada a generat numeroase polemici in Franta.

Cecul a fost semnat, dar factura va fi reglata abia peste cateva zile, deoarece s-a declansat un intreg proces administrativ. Premierul, in calitate de persoana privata, a semnat un cec in valoare de 2.500 de euro adresat Trezoreriei Publice. Ministerul de Finante il va incasa in baza unui ordin de recuperare, dupa care va varsa suma serviciilor administrative ale Guvernului.

Odata intrate in posesia celor 2.500 de euro, acestea vor putea achita factura emisa de fortele aeriene, care corespunde deplasarii copiilor lui Manuel Valls. Avionul Falcon 7X folosit pentru deplasarea la Berlin apartine Escadronului de transport 60, un departament al fortelor aeriene care se ocupa de deplasarile oficiale. Pe scurt, cecul a plecat, dar factura nu a fost inca reglata din cauza circuitului administrativ francez.

Premierul, un suporter al echipei FC Barcelona, a mers la Berlin pentru a urmari partida disputata in cadrul finalei Ligii Campionilor, la invitatia lui Michel Platini, presedintele UEFA.

Valls, nascut in provincia spaniola Catalonia, sustine ca s-a deplasat la Berlin in scop profesional, dar adversarii politici au catalogat drept "indecent" comportamentul sau.

Adversarii politici ii reproseaza ca a folosit un avion oficial pentru a vedea un meci la care nu participa nicio echipa din Franta.

Valls a zburat de la Poitiers (vestul Frantei) la Berlin, apoi a revenit la Poitiers, unde era o reuniune a Partidului Socialist. Costul zborurilor a fost estimat la aproximativ 20.000 de euro.