Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formatiunii nationaliste Jobbik, considera justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria si Serbia, cerand masuri suplimentare antiimigratie si la granitele cu Romania, Ucraina si Croatia, informeaza agentia MTI, citata de Mediafax.

Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formatiunii nationaliste Jobbik, a considerat justificata decizia de construire a controversatului gard, cerand insa masuri suplimentare. Mirkoczi a atras atentia ca, daca frontiera cu Serbia va fi blocata prin acest gard, traficantii de persoane vor cauta rute alternative, astfel ca el propune masuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu Romania, Croatia si Ucraina.

Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa il construiasca la frontiera dintre Ungaria si Serbia va respecta standardele NATO, afirma Szilard Nemeth, vicepresedintele Comisiei pentru Securitate Nationala din Parlamentul ungar.

Szilard Nemeth a precizat ca 99% dintre imigrantii care patrund ilegal in Ungaria vin prin Serbia, subliniind ca proiectul de construire a gardului este "important si necesar". Oficialul ungar a admis insa ca gardul nu va rezolva in totalitate problema imigratiei.

Zsolt Molnar, un parlamentar socialist, a declarat ca, indiferent daca gardul va respecta standardele NATO si ale Uniunii Europene, partidul sau respinge ideea. "O astfel de structura nu este pentru Europa...", a insistat Molhar.

"Guvernul Ungariei nu este fericit sa construiasca un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securitatii tarii, acest proiect este necesar", a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.

"Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament", a adaugat Lazar, explicand ca "venirea a 150.000 de clandestini" ar reprezenta un risc pentru Ungaria.