Ungaria nu are timp de pierdut pentru a solutiona problema imigratiei, desi Uniunea Europeana incearca sa ajunga la un consens in acest dosar, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, informeaza MTI, citata deAgerpres.

Intr-o interventie la postul public de televiziune M1, seful diplomatiei ungare a sustinut ca in prezent presiunea asupra Ungariei este mai mare decat cea asupra Italiei sau Greciei, numarul imigrantilor care au trecut granita in Ungaria in primele cinci luni ale anului depasind 50.000.

Ungaria a anuntat miercuri ca intentioneaza sa inalte un gard de sarma ghimpata inalt de 4 m si cu o lungime de 175 de km de-a lungul granitei sale cu Serbiapentru a impiedica accesul imigrantilor ilegali, o miscare care va starni cu siguranta critici din partea UE si a asociatiilor europene pentru protectia drepturilor omului.

Ungaria are nevoie de o legislatie care sa tina departe valul de imigranti din tarile saracechiar daca aceste legi nu ar fi conforme regulilor Uniunii Europene a declarat la inceputul lunii mai premierul Viktor Orban